maanantai 16. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän muistelua



Itsenäisyyspäivä oli harmaa ja sateinen mutta juhlatunnelmaa nostatti kuitenkin se, että Tampereella oli Presidentin Itsenäisyyspäivä vastaanotto  :) se oli myös ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun vastaanotto pidetiin Helsingin ulkopuolella. Pitihän sitä Tampereelle päästä, joten ihastelimme ilotulitusta Ratinan suvannossa jonka jälkeen suunnistimme Tamperetalolle katsastamaan näkyisikö Presidenttiparia mutta rauta-aidat ja poliisit estivät lähemmin tutustumisen.

Joulutorin tunnelmoinnin jälkeen suunnistimme Keskustorilta kotiin päivällisen valmistamiseen ja perinteisten Itsenäisyyspäiväkynttilöiden sytyttämiseen.


 Alkuruuaksi valmistimme juustosalaatin ( romaine-salaattia, parmesan-lastuja, krutonkeja ja cesarsalaatinkastiketta).



 Pääruuaksi pihviä konjakkikastikkeella, uunijuureksilla (bataatti, porkkana, punajuuri) ja pekoni-pinaatti täytteisiä sieniä.

Pekoni-pinaatti sienet neljälle
55 g tuorretta pinaattia
4 kookasta herkkusientä
3 rkl oliiviöljyä
55 g pekonia pieninä viipaleina
2 valkosipulinkynttä murskattuna
55 g korppujauhoja
2 rkl tuoretta basilikaa
Suolaa ja pippuria

Kuumenna pinaatinlehdet vähäisessä vedessä. valuta ja purista vesi sekä pilko ne. Leikkaa sienistä kannat ja pilko ne pieniksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista 1 min sienien kuperaa puolta. Nosta sienet pannulta ja laita ne kuperapuoli alaspäin vuokaan. Lisää pannuun kannat, pekoni ja valkosipuli ja paista 5 min. Sekoita joukkoon korppujaiho, pinaatti ja mausteet. Jaa valmis täyte lakkeihin. Valuta päälle loppu öljy ja paista sieniä 20 min 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita ja ruskeita.


Jälkiruuaksi Uunibanaania ja vaniliakastiketta koristeena Pariisista tuotuja hopeakuorrutettuja suklaapalloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti