sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ruokajoululahjoja!

Tänä jouluna sukulaiset  ja työkaverit saavat joululahjaksi erilaisia makeita ja suolaisia herkkuja. Rapeissa siemennäkkäreissä on upea pähkinäinen maku, niitä kannattaa maistella juustojen kera, myös viikunahillo maistuu herkulliselta juustojen kanssa..erityisesti valkohomejuuston..nam!



Siemennäkkäri  
1 pellillinen

Mittaa 3 kananmunaa, 1 dl kuorittuja seesamin siemeniä,  1/2 pss ( a' 180 g) auringonkukansiemeniä, 1/2 dl pellavansiemeniä, 1 dl kaurahiutaleita, 3/4 tl suolaa ja 2 rkl perunajauhoja kulhoon ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista levyä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen paloiksi ja jäähdytä ritilän päällä.




Suklaasalami näyttää makkaralta mutta on herkullista suklaata jossa sattumat ovat piparinmuruja, kuivattuja karpaloita ja rusinoita. 


  • Suklaasalami
  • Paloittele 10 aprikoosia pienemmiksi. Murenna 5 piparkakkua. Sekoita aprikoosipalat, 1 dl karpaloita, 1 dl suolapähkinöitä ja piparkakkumurut keskenään. Sulata 50 g voita kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu 200 g suklaata. Sekoita tasaiseksi ja lisää muut ainekset suklaamassaan. Sekoita ja anna massan jäähtyä hieman.
  • Lusikoi puolet seoksesta leivinpaperin päälle ja kääri paperin avulla noin 25-30 cm pituiseksi tiiviiksi pötköksi. Muotoile toinen suklaasalami samalla tavalla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi kovettumaan. Poista leivinpaperi ja pyörittele suklaasalamit tomusokerissa ennen tarjoilua. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa konvehtien tapaan.


Lasten kummit saavat tänä vuonna Karkkikeksi purkin. Purkkiin kerroksittain jauhot, sokerit, kaurahiutaleet ja karkit..mukaan ohje ja kaunis nauha..voiko helpompaa lahjaa enää olla ;)




Työkaverit saivat herkutella porkkanakakulla jossa koristeena Lumimanteleita..ovat muuten todella nameja..


Itse tehdyt herkulliset jouluherkut ovat mieluisia lahjoja ja siitä tulee itsellekin hyvä mieli ♥

Jouluiloa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti