sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vanilla Crump cake


Tänään sunnuntailounaalla söimme mieheni valmistamaa naudanpaistia ja uunijuureksia (peruna ja bataatti). Ruoka valmistui uunissa kuin itsestään sillä aikaa kun kävimme koiran kanssa aamupäivälenkillä.



Jälkiruuaksi valmistin suussasulavaa amerikkalaista kakkua: Vanilla Crump cake:a. Crump cake on päältä rapea ja sisältä pehmeä kakku, jota monissa amerikkalaisissa ruokapaikoissa ja kahviloissa tarjoillaan.

Vanilla Crump cake
16-20 palaa

7 1/2 dl vehnäjauhoja
41/2 dl sokeria
6-7 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita
3 kananmunaa
3 dl ranskankermaa
Koristeluun
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Lisäksi 
Kermavaahtoa ja marjoja

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voisula ja sekoita murumaiseksi. Ota 3 dl muruja erilleen ja sekoita lopputaikinaan ranskankerma ja kananmunat.


 Voitele ja korppujauhota 30x40 cm uunipelti ja levitä taikina, ripottele murut pinnalle.


Paista kakkua 10-20 min 200 asteessa. Valmis kakku on kosteaa muttei tahmeaa.


Sekoita vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään ja siivilöi kakun päälle. Anna kakun jähtyä. Tarjoile marjojen ja kermavaahdon kera.



★★ Amerikkalaista unelmaa ★★




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti