lauantai 8. helmikuuta 2014

Limetti- ja Päärynätäyteinen kakku

Limetti-päärynä täytteinen kakku on todella raikas kakku joka sopii ehdottomasti kevääseen. Ohje löytyi kun selailin vanhoja ruokalehtiäni aarrekätköistäni. Esikoisen synttärit oli sopiva syy testata kakkuohjetta.


Limetti- ja Päärynätäytteinen kakku

30 annosta
Pohja
6 kananmunaa
21/2 dl sokeria
21/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täytteet
3 dl vispikermaa
1 prk (250g) mascarponejuustoa
1prk (250g) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl limetahnaa (lime curd)
2 tl raastettua limen kuorta
1 (200g) kiinteää päärynää
Kostutus
1/2 dl vettä
1/2 dl limemehua
Pinnalle
3 dl vispikermaa
Lisäksi
2 pkt ( a' 250g) limen vihreää marsipaania

Tee sokerikakkupohja. Kaada taikina 3 l vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n.40 min. Kumoa jäähtyneenä. Valmista täytteet. Vatkaa kerma. Vatkaa mascarpone, rahka ja sokerit keskenään. Jaa seos kahtia. Lisää toiseen limettitahna ja kuoriraaste, toiseen karkeaksi raastettu päärynä.


Sekoita limettitäytteeseen 2/3 kermavaahdosta ja päärynätäytteeseen 1/3 kermavaahdosta. Leikkaa kakkupohja 4 osaan. Kostuta alin levy. Levitä puolet limettitäytteestä. Lisää kakkulevy päälle, kostuta kevyesti ja levitä päärynätäyte. Nosta kolmas levy, kostuta ja täytä lopulla limetäytteellä. Nosta päällimmäinen levy täytteen päälle. Älä kostuta enää. Vatkaa kerma ja levitä se kakun pinnalle. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Tee marsipaanikuorrutus tarjoilua edeltävänä päivänä. Siivilöi tomusokeria kelmulle ja kauli marsipaani sen päällä isoksi levyksi, nosta kaulimen avulla kakun päälle ja leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Koristele mieleiseksi. Säilytä jääkaapissa ilman kupua.


Jos teet sokerikakusta pienemmän (4  munan kakku) tai leikkaat kakun vain kolmeen osaan (kuten minä tein) kannattaa limetäytettä tehdä puolet vähemmän tai vaihtaa pinnalle laitettava kermakerros limetäytteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti