lauantai 1. helmikuuta 2014

Tiikerikuppikakut

Tyttäreni sai viime keväänä lahjaksi Kuppikakut-keittokirjan, josta hän ahkerasti testailee ohjeita. Tässä yksi ihana ohje joka vain paranee, kun saa maustua jääkaapissa.




12 kpl

140 g jauhoja
1 3/4 tl leivinjauhetta
140 g pehmeää voita
140 g sokeria
2 isoa kananmunaa kevyesti vatkattuna
1 tl vaniljauutetta myös vaniljakreemijauhe käy
1 rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta liotettuna 1 1/2 rkl:een kuumaa vettä

Kuorrute:
175 g tuorejuusto
115 g suolatonta pehmeää voita
350 g tomusokeria

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää voi, sokeri ja munat ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen vaniljauute ja toiseen kaakaoseos. Sekoita. Lusikoi taikinoita paperivuokiin vuorotellen teelusikka kerrallaan. Paista uunissa 15-20 min 180 asteessa. Jäähdytä.

Mittaa kuorrutetta varten tuorejuusto ja voi kulhoon ja sekoita ne yhteen lastalla. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi ja tasaiseksi. Jäähdytä kuorrutetta jääkaapissa puoli tuntia. Pursota kuppikakkujen päälle kuorrutepyörre. Ripottele koristeeksi strösseleitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti