sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kaali-porkkanasalaatti

Tässä ohjeessa maistuu kesä ja grilli. Kaali-porkkanasalaatti on ollut meidän perheen lempisalaatti ainakin viimeiset 12 vuotta, sitä on tarjottu nuoremman tyttären ristiäisissä, tupaantuliaisissa ja miehen sekä minun yhteisissä synttäreissä, sitä on nautittu kesällä ja talvella, sitä on syöty usein grilliruuan seurana mutta myös sellaisenaan..se on ollut kaikenikäisten herkku ja moni on sitä syötyään halunnut reseptin.


Kaali-porkkanasalaatti 
eli suomalainen versio coleslaw:sta

1/2 kaali
2-3 keskikokoista porkkanaa
1 sipuli
Kastike:
1/2 dl sokeria
1/2 dl etikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa

Ohje on mitä helpoin valmistaa:
Suikaloi kaali (pientä silppua ei kannata tehdä), raasta porkkanat ja silppua sipuli. Sekoita ne keskenään. 

 
Mittaa kattilaan sokeri ja etikka, kiehauta ne siten että sokeri sulaa ja lisää suola sekä öljy, sekoita hyvin.


Kaada valmis kastike raasteiden joukkoon ja sekoita. Anna maustua vähintään 1 tunti (jos on kiire voit tarjota salaatin hetikin mutta maku on parhaimmillaan hetken maustumisen jälkeen). Salaatista irotaa nestettä, sen voi tarvittaessa kaataa pois.

Kaali-porkkanasalaatti, lohkoperunoita ja Possun Kaslerpihvejä.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti