lauantai 19. huhtikuuta 2014

Sitruunapalat


Tytär löysi ihanan sitruunaleivos ohjeen ja sitähän hänen piti testata. Sitruunapalat ovat rapeita alta ja päältä, välissä ihanan pehmeä täytettä, sopivan makeita, jossa sitruuna tuo sopivasti kirpakkuutta. Kokeilemisen arvoisia ja todella helppoja valmistaa...ainakin äiti piti tyttären leipomuksista.




Sitruunapalat
n.16 palaa

120g voita
11/2 dl fariinisokeria
21/2 dl kaurahiutaleita 
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:
1 prk (397g) makeutettua kondensoitua maitoa
3/4 dl sitruunamenua (noin yhden sitruunan mehu)
2-3 tl siruunanraastettua kuorta (yhden sitruunan kuori)

Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan fariinisokeri. Kulhoon lisätään kaikki kuivat aineet. Sekoitetaan taikina murumaiseksi seokseksi. Levitetään taikinasta hieman yli puolet leivinpaperilla vuorattuun n.20x20 cm piirakkavuokaan tai 26 cm irtopohjavuokaan.




Sekoitetaan kondensoitu maito, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhossa. Lisätään pohjan päälle, lopuksi murustellaan loput taikinasta täytteen päälle. Paistetaan 175 asteessa 20-25 min. Annetaan jäähtyä ja leikataan pieniksi paloiksi.




Säilytetään jääkaapissa ja tarjoillaan mielellään viileänä.


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti