perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusta & Paholaisen hilloa

Täällä on ollut hieman hiljaiseloa...tuli vietettyä lomaa rapakon takana pari viikkoa ja herkuteltua sikäläisellä ruualla..nam, nam. Mutta nyt rauhoitutaan juhannuksen viettoon, nautitaan suomen keskikesän juhlasta, hyvästä ruuasta, juomasta ja seurasta.

Juhannusaattona meillä usein grillataan..niin tänäkin vuonna, ja ompa joku vuosi tehty rosvopaistikin maakuopassa. Ensimmäisenä grilliruokana tänä juhannuksena syödään broileria, jonka seuraksi nautitaan tietysti Paholaisen hilloa ja vuohenjuustoa.Paholaisen hillo kuuluu ehdottomasti kesäsuosikkeihini ja valmistankin sitä viimeistään juhannukseksi. Hilloa ovat saaneet nauttia myös työkaverit muutamana vuonna..se onkin mukava ruokalahja jonka voi viedä vaikka tuliaiseksi mökille.




Paholaisen hillo
3-4 annosta

1/2 (a'200g) punainen paprika
3 (n.250g) tomaattia
1/2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl öljyä
1/2 rkl sampal oelek chilitahnaa
1/2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl hillosokeria
1/2 dl vettä




Kuutioi paprika, tomaatit ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ensin sipuleita öljyssä, lisää sitten paprika, tomaatit. Lisää chilitahna, etikka, suola ja pippuri. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sitten hillosojeri ja vesi. Kiehauta ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Purkita hillo ja jäähdytä. Valmis hillo säilyy jääkaapissa noin viikon.





Lämpömittari näyttää plus neljäätoista joten aika viileissä merkeissä tätä juhannusta vietetään..mutta kaikesta huolimatta..


HERKULLISTA JA NAUTINNOLLISTA JUHANNUSTA!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti