keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Manoffee

Säilöin mansikoita muutaman laatikon pakasteeseen ja siinä mansikan huumaavissa tuoksuissa päätin kokeilla Manoffeeta, mansikkainen versio banoffeesta...alkuperäistä ja sitä oikeaa banaani banoffeen tein juuri pari viikkoa sitten piknikille, joka oli kerrassaan IHANAA...



Manoffee
8-10 henk.

100 g voita
250 g digestivekeksejä
1 prk kondensoitua maitoa
n.300 g mansikoita (tai 2 banaania tai mustikoita tai puolukoita)
2 - 2 1/2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Keitä ensin kondensoidusta maidosta kinuskia. Tämän voit tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi. Laita purkki kattilaan ja lisää vettä niin että purkki peittyy kokonaan. Keitä miedolla lämmöllä 2,5-3 tuntia, lisää tarvittaessa vettä. Jätä purkki sitten jääkaappiin odottamaan banoffeen valmistamista.

Murusta keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa 24-26 senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunoja hiukan voilla.


Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.



Levitä päälle keitetty maito ja mansikat (tai muut marjat/banaani).  



 
Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä päälle. Koristele torttu ennen tarjoilua mansikoilla (tai muilla marjoilla/banaanilla mistä olet tortun valmistanut).

Vinkki! Mansikoista tehty manoffee kannattaa tarjota valmistuspäivänä koska mansikoista irtoava neste tekee kinuskin vetiseksi ja valuvaksi. Banaaneista tehty banoffee vastaavasti paranee seuraavaan päivään.


Banaani banoffeesta ei tullut otettua lähikuvaa mutta näkee tästäkin hiukan ideaa. Banaanin päälle ripottelin vielä tummaa suklaata. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti