tiistai 1. heinäkuuta 2014

Barbecue-vartaat ja vesimeloni-kurkkusalsa

Viikonloppuna herkuteltiin Barbecue-vartailla, joihin voi laittaa lihojen lisäksi kasviksia esim.kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia..tällä kertaa tein vain lihavartaita ja kasvikset grillattiin erikseen. Possunkassler on parasta vartaisiin, liha kannattaa marinoida etukäteen ja ottaa lämpiämään ainakin tuntia ennen grillausta. Grillitikut liotetaan vesiastissa jotteivat ne pala grillatessa (yksi hyvä vinkki on laittaa ne vesipulloon ja liottaa siellä). Kun kaikki esivalmistelut on tehty (liha kuutioitu, marinoitu ja mahdolliset kasvikset lohkottu), pujota lihat grillitikkuihin ja mahdolliset kasvikset (vuorotellen). Sivele grilliöljyä lihoihin paiston ajan.



Barbecue-vartaat
6 henk.

1kg Possunkassleria

Marinointikastike:
1 valkosipulin kynsi raastettuna tai murskattuna
4 rkl tomaattipyrettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Hp-kastiketta
6 rkl öljyä
1 dl appelsiinimehua
5 rkl sokeria

Kiehauta kastiketta hieman jotta eri ainekset sekoittuvat. Lisää lihojen sekaan kulhoon tai muovipussiin. Anna marinoitua yön yli tai ainakin 4 tuntia.
 
Lisäksi vartaisiin:
3 kevätsipulia
2 paprikaa
400 g kesäkurpitsaa

Valmista vartaat ja grillaa. Nauti esim.seuraavien lisäkkeiden kanssa.



Lisäkkeenä tarjosin Vesimeloni-kurkkusalsaa sekä Ranskankerma kastiketta.

Vesimeloni-kurkkusalsa
1 limetti
1/2 (1 kg) vesimelonia kuorineen
1/2 kurkkua
2 rkl korianteria hienonnettuna
1/4 dl (30g) jalopenoviipaleita hienonnettuna
1/4 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä

Kuori limetti, poista siemenet ja valkoinen osa. Kuutioi pieneksi. Lisää joukkoon kuorittu ja kuutioitu vesimeloni sekä kuutioitu kurkku. Yhdistä vielä korianteri ja jalopenoviipaleet ja mausteet. Anna maustua. 

Sekoita Ranskankermasta 1 prk (150g), sokerista 1tl, suolasta 1/2 tl, mustapippuria myllystä ja sinapista 1rkl kastike. Tarjoa se salsan ja grillivartaiden kanssa.
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti