torstai 28. elokuuta 2014

Tattikeitto

Viime viikonloppuna sienestettiin kolmessa polvessa eli minä, äitini ja tyttäreni..ja hyvä paikka löydettiinkin...upeita keltaisia kanttarelleja ja muutama mahtava tatti täyttivät korimme nopeasti.



Kanttarellit päätyivät pakkaseen mutta tateista tein herkullisen samettista ja täyteläistä keittoa. Selleriä tai palsternakkaa ei löytynyt jääkaapista joten korvasin ne bataatilla, tuorejuuston vaihdoin koskenlaskija juustoon ja rakuunan jätin pois. Hyvä ystävä pääsi nauttimaan Tattikeitosta ja valkosipuli-tomaattileivistä kera rakkaan perheeni.





Tattikeitto
6 henk.

25 g kuivattuja tatteja tai neljä isoa tuoretta tattia
pala selleriä tai palsternakkaa
1 porkkana
1silputtu sipuli
1 rkl voita
5 dl kasvislientä
100 g tuorejuustoa
4 dl ruokakermaa
ripaus rakuunaa
suolaa, pippuria
persilijaa

lisäksi:
4 palaa ruisleipä palaa
1 rkl öljyä
1 rklvoita
1murskattu valkosipulinkynsi
5 kpl minitomaattia
(silputtua persiljaa)



Pane kuivatut tatit pariksi tunniksi likoon haaleaan veteen. Valuta vesi pois ja silppua tatit, tai Silppua ryöpätyt tuoreet tatit. Leikkaa juurekset hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuullota juurekset sipulin ja sienten kanssa öljyssä. Lisää kasvisliemi ja keitä viitisen minuuttia. Lisää juusto ja kerma, anna keiton hautua hiljalleen välillä sitä sekoitellen 15 minuuttia. Mausta keitto. Soseuta sauvasekoittimella ja koristele persilijalla.

Sekoita öljy pehmeään voihin, mausta valkosipulilla. Levitä seos ruisleipien pinnalle. Lisää pinnalle tomaattisiivut. Grillaa leivät rapeiksi uunigrillissä 200 asteessa n.5-7 min. (Silppua päälle runsaasti persiljaa.)



♥ Ihanaa syksyn odotusta ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti