lauantai 4. lokakuuta 2014

4.10. Pullapäivä

Tänään vietetään kansallista pullapäivää, siispä hyvä syy leipooa ja herkutella uunituoreesta pullasta. Trendiherkku pull-apart bread, joka suomalaisittain kääntyy bostonpullaksi (tai nyhtöpullaksi) on edelleen ajankohtainen, joten testasin sitä toistamiseen, nyt pellille leivottuna ja puolukka-fariinisokeritäytteellä.

Suussasulavassa puolukkapullassa on jotain uutta ja tuoretta. Ei muuta kuin herkuttelemaan  Katso myös muut leipomani pull-apart bread ohjeet tästä ja tästä.




Pull-apart -puolukkapulla
 20 palaa

Pullataikina:
3 dl maitoa
1 ¼ dl sokeria
1 ½ tl rouhittua kardemummaa
1 ps kuivahiivaa
noin 9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
½ tl suolaa

Täyte:
50 g pehmeää voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
5 dl puolukoita (300 g)

Voiteluun:
1 kananmuna
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1 ½ rkl vettä


Valmista pullataikina. Ja kohota hyvin.Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi noin 60 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle täytteen voi, fariinisokeri, kaneli ja puolukat. Pyöritä levy pitkän sivun mukaisesti tiukaksi rullaksi.Leikkaa rulla 20 yhtä suureen palaan.


Vuoraa iso suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 35 x 25 cm) leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat. Lado pullaviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Jätä pullapalat tarpeeksi kauas toisistaan, silloin ne kuroutuvat vain vähän toisiaan.



Peitä vuoka kelmulla ja nostata pullia vielä noin 40 minuuttia lämpimässä, vedottomassa paikassa. Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Paista pull-apart -puolukkapullaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Jätä jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Nosta pulla sitten leivinpaperin avulla vuoasta.Tee kuorrute. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisää vesi vähitellen koko ajan sekoitellen, kunnes saat sopivanpaksuisen tahnan. Lusikoi jäähtyneen pullan päälle kuorrutevanoja.


Tarjoa pulla kokonaisena, jotta syöjät voivat nyhtää siitä itse irti oman palansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti