perjantai 31. lokakuuta 2014

Halloween

Halloween (All Hallows Eve eli kaikkien pyhien ilta) on syksyinen juhla, jota on vietetty kuolleiden muistoksi jo vuosisatojen ajan. Alun perin kelttien uudenvuodenjuhlaan kuuluva perinne kulkeutui irlantilaisten mukana Yhdysvaltoihin, jossa sitä juhlitaan aina lokakuun viimeisenä päivänä.

Halloween on kummitusten, haamujen ja noitien juhla, joten koristelu ja ohjelma rakennetaan kauhuteeman ympärille. Itse olemme viettäneet Halloweenia viimeiset seisemän vuotta, välillä enemmän, välillä vähemmän..ovatpa tytöt kierrelleet ovelta ovelle tivaten oven avaajalta " trick or treat" eli "karkki tai kepponen".



Tänä vuonna kotimme valtasivat kauhuteeman mukaisesti pukeutuneet teinit ja ilta kului Halloween herkkuja syöden ja kauhuelokuvaa katsellen...



Kurpitsakakku
n.14 henk.

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi 
Lemon curd-tahnaa

Marsipaania ja erilaisia teemaan liittyviä karkkeja koristeluun

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pelille ja paista 225 asteessa 7-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Täytteet
1. Mansikka:
250 g mansikoita
2 1/2 dl mansikkakermaa
1/2 prk rahkaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
2 liivatelehteä

Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita mansikkasose, rahka, vaniljakreemijauhe kermavaahdon joukkoon. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. (2 väliä)

2. Suklaa:
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
130 g suklaata
2 liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Sulata suklaa ja lisää se vaahdon joukkoon. Lisää liotetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. (1 väli)

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n.2 l) kelmulla. Laita pohjalle pala torttulevyä. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä Lemon curd-tahnaa torttulevylle.


Lisää kulhoon sen jälkeen mansikkatäytettä. Toista kerroksia niin kauan kunnes olet saanut torttulevyt ja täytteet käytettyä. Itse sain kolme kerrosta kakkuun, kaksi alimmaista olivat mansikkaa ja viimeinen kerros suklaata. Laita päälimmäiseksi kerrokseksi vielä torttulevy. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa kakku tarjoilulautaselle.


Kuorruta marsipaanilla haluamallasi tavalla esim. kurpitsaksi ja koristele karkeilla.



◇ HAPPPY HALLOWEEN ◇






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti