sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kurpitsa-chili-salviarisotto

Kauden herkku on kurpitsa..ihanan pullea ja kauniin keltainen tai orassinen...tänä viikonloppuna meistä tuli kavereita ;-)  Sain jättikurpitsan jota hyödynsin monin eri tavoin..hilloa, pikkelsiä, paahdettua ja soseutettua kurpitsaa, keittoa, risottoa ja sämpylöitä...postailen ohjeita ensiviikon aikana...


Risottoon ei kyllästy koskaan..tarjoa lisukkeena kanan tai kalan kanssa mutta yskistäänkin tämä vie nälän mennessään ja taatusti herättää kehuja ruokapöydässä.



Kurpitsa-chili-salviarisotto
4 henkilöä

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
400 g kurpitsaa
3 dl  risottoriisiä
n. 10 dl kasvis- tai kanalientä
2 rkl tuoretta salviaa
50 g voita
100 g parmesania tai pecorin juustoa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua öljyssä. Lisää silputtu chili ja kypsennä minuutti koko ajan sekottaen. Lisää joukkoon kurpitsakuutiot ja freesaa viitisen minuuttia. Kumoa pannuun riisit ja sekoittele, kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää sitten pannulle pari desiä kuumaa kasvislientä. Sekoittele. Lisää lientä pikkuhiljaa kerrallaan kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Jatka lisäämistä kunnes riisi ovat pehmeää ja kermaista ja kurpitsa alkaa hajota.


 Lisää lopuksi silputtu salvia, voi ja juustoraaste. Mausta halutessasi mustapippurilla ja suolalla.   

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti