sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Amerikkalaiset Bagelit



Hyvää isänpäivää 9.11.2014


Isänpäivä aamiainen on ainakin meidän perheessä tärkeä juttu ♥  tytöt ovat valmistaneet sen avustuksellani jo monta vuotta. Perinteisiin kuuluu korttien (ja mahdollisten lahjojen) vieminen sänkyyn ja onnitteluhalaukset, sen jälkeen siirrymme keittiöön aamiaiselle. Tänä vuonna perheemme isä toivoi kakutonta isänpäivää. Siispä panostimme suolaiseen puoleen.




Aamupalalla tarjoiltiin Amerikkalaisia bageleita kahdella eri täytteellä, mansikka-mustikkapirtelöä leseillä, maitokahvia, tuoremehua ja keitettyjä kananmunia sekä pekonia...perheemme isä sai myös herkulliset ruosteiset työkalut myöhempiä herkkuhetkiä varten.



Bagelit
8 kpl

4 dl vettä
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa 
1 tl suolaa 
9-10 dl jauhoja

Sekoita veteen sokeri ja suola, lisää kuivahiiva 4 dl jauhoja ja kaada se veden joukkoon. Anna taikinan tekeytyä hetki. Alusta taikinaan vielä 5-6dl jauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja irtoavaksi (käytä yleiskonetta jos mahdollista). Kohota hyvin.
Leivo taikinasta kahdeksan sämpylää. Jos haluat pienempiä bageleita, tee useampia. Anna sämpylöiden kohota hieman. Kuumenna sillä aikaa isossa kattilassa 2,5l vettä ja lisää kiehuvaan veteen 2rkl siirappia. Puhkaise sämpylä keskelle reikä ja muotoile bageliksi. 
Keitä bageleita yhden minuutin verran kummaltakin puolelta ja nosta reikäkauhalla leivinpaperilla päällystetylle pellille.



Ripottele päälle heti everything-kuorrutetta (seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, sormisuolaa tms. suolaa, kuivattua sipulia ja valkosipulia sekoitettuna valmiiksi).



Paista bageleita uunissa 225-asteessa noin 15 min.



Täytteet: 
Wasabi-härkä
Sekoita maustamatonta tuorejuustoa ja wasabia haluamassasi suhteessa. Halkaise bagel ja sivele siihen reilu kerros wasabi-tuorejuustoa. Lisää päälle salaatinlehtiä, kylmäsavuhärkäsiivuja ja leikkaa väliin muutamia tomaattisiivuja.



Lohi-avokado
Sivele bagelille reilu kerros wasabi-tuorejuustoa. Leikkaa avokadosta siivuja ja purista niiden päälle hieman sitruunan mehua. Laita alimmaiseksi kylmäsavulohisiivuja, sitten avokadot ja lopuksi vielä tuoretta korianteria



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti