tiistai 20. tammikuuta 2015

Helppo voileipäkakku

Tänään tätä helppoa voileipäkakkua saivat maistaa työkaverit..synttärini kunniaksi...he ovatkain olleet kiitettävästi mukana  makutuomareina tässä blogi harrastuksessani =)  Hyydytetty kakku tuo mukavaa vaihtelua suolaisiin tarjottaviin.



Helppo voileipäkakku
12 annosta

POHJA
300 g tummaa limppua
50 g sulatettua rasvaa
TÄYTE
5 liivatelehteä
200 g ruohosipulituorejuustoa tai yrttivalkosipulituorejuustoa tms.
200 g ranskankermaa
300 g kinkkkua
1 prk (n.270g) kurpitsa- tai kurkkusalaattia
(1 dl ruohosipulisilppua)
2 rkl tuoretta basilikaa
1 tl pippurisekoitusta tai mustapippuria
2 dl vispikermaa
KORISTELUUN
salaatinlehtiä
ohuen ohuita kinkkuviipaleita
kirsikkatomaatteja
(basilikaa, tuoretta kurkkua)

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna leipä monitoimikoneella rouheeksi. (Leivästä ei tarvitse poistaa kuorta.) Sulata rasva ja sekoita joukkoon. Levitä puolet leipämurusista irtopohjavuokaan ja painele tiiviisti.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja liota niitä 10 minuuttia. Hienonna monitoimikoneella kinkku. Sekoita tuorejuusto, ransakankerma, hienonnonnettu kinkku, kurpitsa- tai kurkkusalaatti, basilikasilppu ja mausteet. Puserra liivatteista vesi pois. Liota ne 2 ruokalusikkaan kuumaa vettä. Lisää ne täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

Levitä täyte vuokaan leipämurupohjan päälle. Levitä loppu leipämuru täytteen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Tässä vaiheessa kakun voi myös pakastaa.

Irrota kakku vuosta ja sivele pintaan ohuelti tuorejuustolla, tällöin koristeet pysyvät paremmin. Vinkki! Itse aion seuraavalla kerralla laittaa kaikki leipämurut pohjalle ja laittaa koristeet suoraan kinkkutäytteen päälle, sillä tuorejuuston levittäminen murujen päälle on aika haastavaa. Lopuksi koristele salaatinlehdillä, ohuilla kinkunsiivuilla ja kirsikkatomaateilla.


Vinkki! Kivoja koristeita saa erilaisilla muoteilla, paina muotti esim. tuorekukkusiivuun ja laita "kuvio" koristeeksi. Nyt käytin sydänmuottia, myös kukkamuotilla saa kivoja koristeita voileipäkakkuun.















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti