sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Broileri-parsakaalivuoka

Tämä maistuva vuoka on ollut minun suosikki ruoka jo yli kaksikymmentä vuotta. Löysin ohjeen siihen aikoinani -90 luvulla jostain naistenlehdestä...harmikseni olen sen alkuperäisen lehtileikkeen hukannut joten muistin varassa tänään broileri-parsakaalivuokaa valmistin...kaikesta huolimatta ;-) siitä tuli juuri sellaista kuin muistinkin...sitruunaista, kermaista, täyteläistä ja ihanan currysta. Vuoka ei ole ehkä maailman kaunein (hailakkien väriensä puolesta) mutta maku on sitäkin parempi!





Broileri-parsakaalivuoka
4 henk.

4 broilerin rintafilettä (itse käytin 480g broilerin ohutleikefileitä mutta myös kokonainen valmisbroileri sopii)
1 parsakaali
1 rasia (a' 200 g) herkkusieniä
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kana- tai lihalientä
2 dl ruokakermaa
1/2 sitruunan mehu
maun mukaan majoneesia (noin 2 rkl)
currya
korppujaujoja
(juustoraastetta)


Kypsennä fileet uunivuoassa 200 asteessa noin 45 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta. Keitä parsakaalinnuppuja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Viipaloi ja paista sienet pannulla. Lisää vehnäjauhot, lihaliemi ja kerma, kiehauta muutama minuutti. Lisää sitruunamehu, curry ja lopuksi majoneesi ettei kastike juoksetu.









Laita parsakaalit  alinmaiseksi vuokaan, sitten viipaloidut broilerifileet ja kaada sienikastike vuokaan. Ripottele päälle korppujauhot (ja juustoraaste). Kuorruta 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai riisin tai nuudelin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti