maanantai 6. huhtikuuta 2015

Nyhtökanaa 2 ja kukkakaalimuusia


Ei tää ihan hienostunutta juhlaruokaa näin pääsiäisenä ole mutta erittäin hyvää ruokaa kuitenkin.Nyhtökanaa olen tehnyt aikaisemminkin ja siitä onkin tullut perheemme suosikki...sitä on syöty pitkin vuotta. Nyt tuli löydettyä jenkkisivustolta  hieman erilainen ohje nyhtökanalle, joten päätin kokeilla sitä mutta hiukan soveltaen...itse pidin tästä uudesta ohjeesta enemmän kuin viime kesänä tehdystä nyhtökana ohjeesta mutta lapset ja mies tykkäsivät taas enemmän siitä vanhasta...no, makujahan on niin monia...

Uusi ohje eroaa vanhasta siten, että kanankoivet paistetaan kanaliemessä kolmisen tuntia ja sitten valmistetaan karamellimaustekastike joka lisätään valmiiksi nyhdettyjen kanapalojen päälle, kun taas vanhassa ohjeessa kana haudutettiin maustekastikkeessa.



 Nyhtökana

4-6 maustamatonta kanankoipea
1 l kananlientä
(3 rkl punaista cyrrytahnaa)
KARAMELLIKASTIKE
2 1/2 dl kananlientä (broilerin hautuduslientä siivilöitynä)
2 1/2 dl fariinisokeria
1 pieni tlk tomaattipyretta
1 dl vettä
3/4 dl valkoviinietikkaa
5 tähtianista
1 mieto chili hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
1 1/2 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
mustapippuria 

Laita koivet uunipataan ja kaada liemi päälle siten että koivet peittyvät. Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia. Mittaa karamellikastikeen ainekset kattilaan. Keitä puolisen tuntia ilman kantta kunnes seos on siirappimainen. Poista koivista luut ja nahka ja revi liha kahdella haarukalla pieniksi paloiksi. Sekoita kanan joukkoon (siivilöity) karamellikastike ja tarjoa loppu kastikkeesta nyhtökanan kanssa.





Kukkakaalimuusi
6 annosta

2 keskikokoista (a' 500 g) kukkakaalia
2 dl kasvislientä
100 g voita sulatettuna
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukkakaaleja kasvisliemessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Valuta vesi pois. Survo tai soseuta kukkakaalit. Lisää voisula, juustoraaste ja mausteet. Sekoita/soseuta tasaiseksi.
 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti