sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pannacotta ja Ananas-passionsalsa



Pääsiäispäivän menu 

*
*
lammasta, uunijuureksia ja yrttiaiolia
pannacottaa ananas-passionsalsalla
*

Pannacotta on perheemme luottojälkiruoka joka on erityisesti esikoinen bravuuri...tälläkin kertaa hän valmisti tämän keitetyn kermaherkun. Nyt kokeiltiin käyttää liivatetta säästeliäästi, jotta saatiin rakenteesta silkinsileää. Raikas lisäke syntyi ananaksesta ja passionhedelmästä. 





Pannacotta ja ananas-passionsalsa
6 annosta

PANNACOTTA
5 dl kermaa
1/2 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 liivatelehteä
ANANAS-PASSIONSALSA
1/3 tuoretta, kypsää ananasta
4 kypsää ja ryttystä passionhedelmää
2 rkl fariinisokeria
2 rkl tuoretta minttua silputtuna

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja sokeria. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sen sisus veitsellä kattilaan. Lisää kerman joukkoon myös vaniljatanko.  Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna kerma-sokeriseos kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Poista sitten vaniljatanko. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Kaada kermaseos kuuteen jälkiruokakulhoon. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi tai yön yli.

Valmista salsa. Kuori ananas ja poista siitä puumainen keskus. Leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi. Halkaise passionhedelmät ja kaavi lusikalla siemenet kulhoon. Yhdistä ne ananaskuutioihin. Mausta salsa sokerilla ja silputulla mintulla. Anna maustua vartin verran tai muutama tunti jääkaapissa. Koristele annokset juuri ennen tarjoilua tuorreilla mintunlehdillä.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti