lauantai 18. huhtikuuta 2015

Sitruuna kana eli Pollo limonello

Sitruuna kana eli Pollo limonello on ihanan raikas, sitruunainen, kermainen, hapokas ja ennen kaikkea herkullinen annos, jossa maistuu jo alkava kesä. Sitruuna kuuluu ehdottomasti suosikkeihini mitä tulee ruuanlaittoon...se on sopivan kirpakka antamaan makua monenlaisiin ruokiin. Tähän ruokaan se sopii kuin nenä päähän.





Sitruuna kana
4 henk.

4 kanan rintafilettä
loraus öljyä paistamiseen
1 pieni sipuli
currya
2 dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunanmehua ja yhden sitruunan raastettu kuori
1-2 tl raastettua inkivääriä
2 rkl hunajaa
3 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
1/2 rklkurkuma
2 dl maustamatonta jukurttia esim.turkkilaista
LISÄKSI
pastaa
parmesania tai pecorinoa

Suikaloi broilerifileet ja ruskista ne pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja curry, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanaliemikuutio. Anna kastikkeen kypsyä hetki. Tässä välissä laita pastan kiehumaan. Lisää kurkuma (itse lisäsin currya koska kurkumaa ei kotoa löytynyt), valkosipuli, inkivääri, sitruunanmehu ja sitruunankuori, hunaja ja fariinisokeri. Jatka kypsennystä matalalla lämmöllä. Lisää lopuksi jugurtti ja suolaa maun mukaan.

Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa ruoka syviltä lautasilta ja ripottele päälle juustoa, koristele annokset lehtipersilijalla tai muilla tuorreilla yrteillä, itse käytin basilikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti