perjantai 3. huhtikuuta 2015

Valkosuklaa juustokakku





Pitkäperjantain iltapäiväkahvilla nautittiin Valkosuklaa juustokakkua. Kakku maistui samettisen pehmeältä ja ihanan suklaiselta....



Valkosuklaa juustokakku
n.15 annosta

POHJA
170 g diggestivekeksejä
70 g voita
TÄYTE
5 liivatelehteä
200 g mansikkavalkosuklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita keskenään ja lisää seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja laita jääkaappiin. Kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat sekä sokeria kiehuvan veden päällä kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.

Sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään. Lisää joukkoon kerma- sekä muna-sokerivaahto. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Liota liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja kaada liivateseos täytteeseen voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte lopuksi keksipohja päälle. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluummin yön yli. Koristele pääsiäiskarkeilla ja -munilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti