perjantai 8. toukokuuta 2015

Kahden värin browniekakku

Suklaan ja tuorejuuston marmoroimat browniet voi leipoa myös kakuksi. Ohje on muutaman vuoden takaa Yhteishyvä-lehdestä, joka on ollut luottoherkkuni jo monissa juhlissa...tänään päätin kokeilla brownie-paloista kakku-versiota ja hyvin onnistui puolitettuani ohjeen...Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä ;-)



Kahden värin browniekakku
noin 10 henk.


SUKLAATAIKINA
130 g tummaa suklaa
100 g voita
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
TUOREJUUSTOKERROS
1 prk (a' 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vehnäjauhoja
VOITELUUN
1 rkl voita


Laita 24 cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan pohja ja reunat. Sulata rasva mikronkestävässä astiassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-voisula. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Valmista tuorejuustokerros. Notkista tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna kokoajan sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinan pintaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros marmoroituvat kevyesti (kerosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan).


Paista kakku 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 35 minuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi. Jäähdytä kakku hyvin. Koristele valkosuklaalla tai mansikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti