lauantai 16. toukokuuta 2015

Parsapasta

Tämä ihana ohje löytyi Maku-sivustolta ja vei kyllä kielen mukanaan.Vihreästä parsasta on tullut yksi tämän kevään lempiherkuistani...välillä täytyy ihan ihmetellä, että mitä olen syönyt ennen ;-) Yksinkertaiset maut ovat kyllä parhaita!




Parsapasta
4 henkilölle


250 g parsaa (vihreää)
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 dl ruokakermaa
1 kpl sitruuna tai lime
50 g parmesaanijuustoa
1/2 dl tuoretta basilikaa
 LISÄKSI
300 g pastaa


Poista parsoista kovat kannat. Kuori parsat ohuelti ja paloittele ne pätkiksi. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja lisää siihen hieman öljyä.

Kuumenna öljy pannussa. Kuullota parsapaloja nopeasti melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta seos. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja -puristetulla mehulla. Tarkista maku.

Sekoita parsakastike keitetyn pastan joukkoon. Viimeistele parmesaanilastuilla ja halutessasi basilikalla. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti