sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tomaatti-rucola piirakka

Huomasin että tälläinen ohje oli jäänyt luonnoskansioihin..no, nyt sekin on vihdoin ja viimein postattu. Hyvä gluteeniton peruspiirakka noutopöytään tai lounaaksi salaatin kanssa.





Tomaatti-rucola piirakka
Gluteeniton

POHJA
100 g voita
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 rkl kylmää vettä
TÄYTE
2-3 tomaattia siivuina
noin 2 dl rucolaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä, puristettuna
2 dl ranskankermaa
1 dl maitoa
suolaa
noin 100 g valmiiksi viipaloitua mozzarellajuustoa
PINNALLE
Rucolaa

Sekoita keskenään kaikki ainekset pohjaa varten. Painele taikina piirakkavuokaan, peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa noin 20 min. Pistele haarukalla piirakkapohja ja esipaista noin 10 min

Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, maito ja valkosipuli. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon puolet rucolasta.Kaada munaseos piirakkapohjan päälle. Ripottele loput rucolasta päälle mutta muista jättää vielä “koristelurucola”. Viiipaloi tomaatit ja levitä ne piirakalle siten, että ne peittävät koko pinnan. Laita viimeiseksi mozzarellasiivut tomaatin päälle ja ripottele loput rucolat pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti