perjantai 19. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka

HERKULLISTA JUHANNUSTA!


Kesän ensimmäinen raparperipiirakka on sitten tehty oman maan raparpereista...ja kyllä se aina maistuu yhtä ihanalta. Tämä Raparperipiirakan ohje on ehkä parasta ikinä syömääni ja erittäin kokeilemisen arvoinen ihanuus <3

Tällä kertaa puolitin ohjeen ja tein piirakan irtopohja vuokaan. Raparperipiirakan voi tehdä myös gluteenittomana.




Raparperipiirakka
1 pellillinen

MURUSEOS:
8 dl vehnäjauhoja                   (tai 4 dl mantelijauhetta + 2 dl gluteenitonta jauhoseosta + 2 dl perunajauhetta)
3 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
POHJATAIKINA:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
TÄYTE:
1 l raparperipaloja
2 tlk rahkaa (a' 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vniljasokeria
PINNALLE:
1/3 muruseoksesta                 (gluteenittomassa versiossa kannattaa mantelijauhetta hieman lisätä)            

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä 1/3 pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piima ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele pohjataikinan päälle noin 1 litra raparperipaloja. Sekoita rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.



VINKKI! Jos teet gluteenittoman version vaihda vain vehnäjauhojen tilalle suluissa olevat aineet, voit tehdä piirakan myös pelkästään perunajauhoista ja mantelijauhoista. Päälle laitettavaan muruseokseen kannattaa lisätä mantelijauhetta, niin se on enemmän rapsakkaampaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti