perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kesän kasviksia & dippi


Kesällä tuoreista kasviksista ei ole pulaa. Laita niitä tarjoiluvadille esille, vaikka dippikastikkeen kanssa niin ne hupenevat siitä ennenkuin huomaatkaan. Tuoreilla kasviksilla voit korvat ruokapöydässä salaatin tai voit napostella niitä välipalaksi. Meillä lounaalla maisteltiin porkkanoita, kurkkuja, kirsikkatomaatteja sekä retiisejä Feta-kurkku dippikastikkeen kanssa ja jälkkärinä herkuteltiin marjoilla ja hedelmillä .





Kesän kasviksia & Feta-kurkku dippikastike

porkkanoita
tuorekurkkua
kirsikkatomaatteja
retiisejä
KASTIKE
1 tuorekurkku
1 prk (a´200 g) fetajuustoa
1 valkosipulin kynsi
1 prk (a´150 g) creme fraichea
1 rkl hunajaa
mustapippuria

Raasta tuorekurkkua  karkealla terällä ja purista neste raasteesta. Hienonna feta. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta tai murskaa se. Sekoita kurkkuraaste, valkosipuli ja feta keskenään. Lisää creme fraiche. Mausta pippurilla ja hunajalla. Anna maustua hetki ennen tarjoilua. Nauti dippikastike tuoreiden kasvisten kanssa.








Jälkkärinä tai kahvipöydässä voit tarjota pullan asemasta tuoreita marjoja ja hedelmiä, syödä ne sellaisenaan tai dipata sulaan tummaan suklaaseen. Meillä herkuteltiin mökillä mansikoilla, kirsikoilla ja nektariinilohkoilla ihan sellaisenaan, mutta tarjolla oli myös suklaalla koristeltuja vaniljakeksejä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti