lauantai 15. elokuuta 2015

Kirsikkahillo

Kuopus kiikutti toissapäivänä kirsikoita kotiin. Hän oli kerännyt ne kaverinsa kotipihan kirsikkapuusta...vaan eipä arvannut neiti kuinka kirpakoita ne olivat. Suu muikeena itsekin yritin niitä syödä mutta sitten totesin, että hilloksi taitavat kirsikat parhaiten sopia.




Kirsikkahillo
Ohjeella teet noin 1 1/2 kg hilloa

1 kg eli 2 l hapankirsikoita tai kriikunoita
1 dl mantelilikööriä (esim. Disaranno), rommia tai vettä
500 g hillosokeria

Perkaa kirsikat tai kriikunat ja mittaa ne nesteen kanssa kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, lisää sokeri, sekoita ja keitä vielä noin 15 minuuttia. Vaahtoa voit kuoria reikäkauhalla.



Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes marjat uppoavat liemeen. Jos haluat sileämpää hilloa voit tässä vaiheessa soseuttaa ne sauvasekoittimella. Itse jätin noin puolet hillosta soseuttamatta. Kauho sitten liemi puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje kansilla. Tarjoa esim. jäätelön kanssa. Vinkki! Jos teet hillon ulkomaalaisista, makeista kirsikoista, poista kivet ja lisää joukkoon sitruunamehua. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti