sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Punajuuri-feta vuoka

Syksyyn kuuluu juurekset eri muodoissa, Punajuuri-feta kiusauksen ohjeen bongasin yhteishyvän ruokalehdestä ja testaukseen meni heti..eikä suotta, sillä se oli juuri niin hyvää kuin sen kuvittelinkin. Tämä maistuva vuoka maistui meillä jauhelihamurekkeen kaverina.




Punajuuri-Feta vuoka
4 henkilölle

4 punajuurta (noin 800 g)
4 perunaa (noin 400 g)
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 tl timjamia
ripaus mustapippuria myllystä
100 g fetajuustoa
2 1/2 dl kasvis- tai kanalientä

Kuori ja raasta tai suikaloi juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa juuressuikaleet, valkosipulit ja mausteet. Murusta fetajuusto. Levitä kasvikset kerroksittain fetan kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle kasvisliemi. Kypsennä 200 asteisessa uunissa ensin foliolla peitettynä 30 minuuttia. Poista folio, nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.





Vinkki! Itse en punninnut juureksia ja niinpä niitä tuli nesteeseen nähden liikaa, josta johtuen päälimmäiset juurekset olivat rapsakkaita. Ja ensi kerralla taidan suikaloida tai viipaloida juurekset sillä silloin ne maistuvat täyteläisimmiltä kuin raastetut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti