perjantai 25. joulukuuta 2015

Jouluaatto 2015


2015 joulussa maistuvat tutut maut...mutta hieman uudella tavalla, jotka kuitenkin yllättävät iloisesti.




Tänä vuonna joulukattaus oli jälleen vaaleansävyinen edellisvuoden tapaan...valkoista, lasia ja ruskeaa...kiiltävää, sileää ja rouheisuutta. Pienet yksityiskohdat ja eri materiaalit miellyttävät kovasti itseäni ja kaunis kattaus saa juhlan tuntumaan vieläkin "juhlallisemmalta". Valkoinen pöytäliina, valkoiset lautasliinat, valkoiset hyasintit lasipurkeissa, valkoiset kynttilät lasisissa kynttilänjaloissa ja uutuutena joululahjaksi itselle ostetut Iittalan Kastelemi juomalasit.







Koska olin töissä vielä keskiviikkonakin helpotin jouluvalmistelujani ostamalla maistuvat kalaherkut valmiina Tampereen Kauppahallista, sushit valmistin itse ja mies savusti lohen. Ilman rosollia joulu ei olisi joulu...ainakaan minulle, harmi ettei muu perhe siitä paljoakaan välitä. Uutuutena kokeilin tänä vuonna Vaahterasiirappisia Ruusukaaleja, jotka maistuivatkin taivaallisilta. Idean tähän herkkuun sain parilta tämän vuoden ravintolareissuilta joissa nautin samantapaisia lisukkeita. Kinkku oli ylikypsää niinkuin meidän kinkku aina ja kinkun kruunasi aurinkotomaatilla maustettu itsetehty sinappi sekä punasipulihilloke.




Jouluaaton Menu

*
Wiskisilli
Sinappisilakat
Mangorapuherkku
sushi
savustettu lohi
keitetyt perunat
Rosolli

*
Imelletty perunalaatikko
Porkkanalaatikko
Vaahterasiirappiset Ruusukaalit
Kinkku
Tomaattinen sinappi
punasipulihilloke

*
Juustotarjotin

*

*
Kahvi
Glögikakku

*






Jäliruuaksi herkuttelimme Pipari-puolukkajäädykettä ja iltakahvilla nautiskelimme vielä Glögikakusta sekä itsetehdyistä suklaaherkuista.








"Arkihuolesi kaikki heitä, Mieles' nuorena nousta suo.
Armas joulu jo kutsuu meitä Taasen muistojen suurten luo.
Kylmä voisko nyt olla kellä, Talven säästä kun tuoksahtaa
Lämmin leuto ja henkäys hellä, Rinnan jäitä mi liuottaa?"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti