lauantai 12. joulukuuta 2015

Luukku 12: Piparipullat


Piparipullissa yhdistyy kaksi makeaa jouluherkkua, tuore pulla ja piparkakku. Tällä ohjeella saat täydellisen tarjottavan joulun kahvipöytään. Voit kuorruttaa piparipullakierteet tomusokerikuorrutteella.





Luukku 12: Piparipullat

15 kpl
laktoositon


2 1/2 dl laktoositonta maitoa
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
1 dl sokeria
1 muna
3/4 tl suolaa
2 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g laktoositonta margariinia
TÄYTE
500 g laktoositonta pakaste piparitaikinaa
KORISTELU
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vettä

Lämmitä maito + 42 asteiseksi ja lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää nesteeseen osa jauhoista joihin olet sekoittanut kuivahiivan, sekoita. Lisää loput jauhot vähitellen hyvin alustaen. Alustuksen loppuvaiheessa lisää pehmeä rasva ja työstä taikina tasaiseksi.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla leivinpöydällä ja kauli suorakaiteen malliseksi levyksi.

Kauli sulanut piparitaikina samankokoiseksi ohueksi levyksi ja nosta piparitaikinalevy pullataikinan päälle. Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla muutaman sentin paksuisiksi kiekoiksi. Nosta piparipullat paperivuokiin uunipellille ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia.

Voitele piparipullat munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Koristele piparipullat tomusokerista ja vedestä tehdyllä kuorrutteella.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti