torstai 17. joulukuuta 2015

Luukku 17: Nutella juustokakku

Nutella juustokakku on noussut  blogien tämän vuoden suosituimmaksi kakuksi ja pitihän minunkin sitä sitten kokeilla. Tämän päivän luukusta löytyy tämä ihanuus jonka salaisuus on täyteläisessä tuorejuustossa, makeassa valkosuklaassa ja ah, niin taivaallisessa Nutella nokareissa jotka marmoroidaan veitsen avulla. 






Luukku 17: Nutella juustokakku


POHJA
175 g domino-keksejä
80 g voita
TÄYTE
130 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
100 g Nutellaa


Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 24 cm vuokaan (alkuperäisessä ohjeessa kakku tehdään 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle). Laita kylmään jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti