lauantai 19. joulukuuta 2015

Luukku 19: Punasipulihilloke

Oho, jostain kumman syystä päivitykset eivät toimineet ja niimpä eilinen joulukalenterin luukku aukesi vasta tänään...mutta ei syytä huoleen. Tässä tulee vielä tänään tämänkin päiväinen joulukalenteri vinkki.

Yhdeksännessätoista luukuussa löytyy ohje maistuvaan punasipulihillokkeeseen, joka sopii hyvin juuston kaveriksi tai  liharuokien lisäkkeeksi...alkuperäinen ohje on aarrearkustani parin vuoden takaa.




Luukku 19: Punasipulihilloke
noin 1/2 l

500 g punasipulia
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista mustapippuria
1 1/2 dl punaviiniä tai valkoviiniä
1/2 dl glögiä
1 1/2 punaviinietikkaa
1 1/2 dl hillosokeria

Kuori ja hienonna sipulit. Laita neilikat, mustapippurit ja kanelitanko kertakäyttöiseen haudutuspussiin (Eskimon paperinen haudutuspussi teepannulle) tai maustesiivilään. Kiehauta punaviini, glögi ja mausteet. Tähän satsiin käytin valkoviiniä joten väri jäi hiukan vaaleammaksi mutta makuun se ei vaikuttanut. Lisää sipulit ja punaviinietikka ja keitä 10 minuuttia. Poista sitten mausteet.

Lisää hillosokeri ja keitä vielä 20 minuuttia. Kuumenna pestyt lasipurkit 100 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa hillo kuumiin purkkeihin ja jäähdytä. Valmis hilloke säilyy jääkaapissa muutaman viikon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti