keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23: Pipari-puolukkajäädyke

Joulun jälkiruoka on kätevä valmistaa pakastimeen valmiiksi odottamaan. Jäädykkeen voi tehdä valmiiksi jo viikkoja aikaisemmin, kunhan muistaa vain säilytää jäädykeen suojattuna pakastimessa.

Pipari-puolukkajäädyke ohjetta testasin nyt ensimmäistä kertaa...mutta eipä taida jäädä viimeiseksi, sen verran hyyvvää siitä tuli...miehellekin totesin, että nyt taisi löytyä se "The Best "jäädyke... Hellapoliisi saa kyllä kiitoksen tästä maistuvasta ohjeesta. Ja taas tuli todettua, että kyllä se pipari ja puolukka vaan kuuluu meidän Jouluun ♥ 




Luukku 23: Pipari-puolukkajäädyke
10-15 annosta

2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl vaniljasokeria
200 g maitorahkaa
100 g Piparkakkuja
2 dl puolukoita
100 g Valkosuklaata
¾ dl hunajaa
KORISTELUUN
muutama piparkakku murustettuna
puolukoita
Valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota kerma tai vaniljakastike. Vatkaa joukkoon vaniljasokeri, maitorahka, murustetut piparkakut, puolukat ja rouhittu valkosuklaa. Mausta seos hunajalla. Tarkista maku. Kaada seos jäädykevuokaan ja pakasta vähintään yön yli. Jos haluat tehdä yksittäisiä pikkujäädykkeitä kaada seos kertakäyttöisiin pahvimukeihin. Ohjeesta tulee 6 isoa yksittäistä annosta ( 2 dl pahvimuki lähes täyteen).

Jos olet  valmistanut jäädykkeen jo hyvissä ajoin ota se sulamaan jääkaappiin 45 minuuttia ennen tarjoamista, muuten kumoa jäädyke tai pikkujäädykkeet 15 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele puolukoilla, piparimuruilla ja valkosuklaa rouheella.




* Taitaapa pikkutonttuakin jäädyke kiinnostaa *




2 kommenttia:

  1. Namskis! Meillä syödään tänä jouluna jälkkäriksi puolukkajäädykettä kinuskisydämellä😊 Tää sun ohjekkin olis ollut herkullinen😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukkajäädyke kinuskisydämellä...kuulostaapa herkulliselta. Kinuski on yksi lemppareistani jälkkäreissä ja leivonnassa.

      Poista