sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Hyydytetty Valkosuklaakakku mutakakkupohjalla


Esikoisen syntymäpäiväksi leivoin tämän suussasulavan hyydytetyn valkosuklaakakun, johon tuli pohjaksi mutakakku, vaihtelua perus keksipohjaan...ja oikeestaan todella loistavaa vaihtelua, sillä mutakakkupohja sopi tähän kakkuun kuin nenä päähän. Ohjeen tähän herkkuun löysin täältä.



HYYDYTETTY VALKOSUKLAAKAKKU MUTAKAKKUPOHJALLA
10-12 henk.

POHJA
3 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria
80 g voita
100 g tummaa suklaata
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
TÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
2 dl rahkaa
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
SUKLAAGANACHE
100 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
KORISTELU
valkosuklaata

Valmista mutakakku. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Sulata voi. Sekoita ne keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada kakkutaikina voiteltuun 24 cm irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on reunoilta kiinteää ja keskeltä löysää. Laita mutakakku jääkaappiin viilenemään.

Valmista valkosuklaatäyte jäähtyneen mutakakun päälle. Sulata valkosuklaa. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Vatkaa sekaisin rahka ja sokeri. Sekoita keskenään suklaa-tuorejuusto ja rahka. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita hyvn, kaada suklaa-tuorejuusto-rahka täytteeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Kääntele kermavaahto varoen suklaa-tuorejuusto-rahkaseokseen. Kaada täyte mutakakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Valmista suklaaganachekuorrute. Kuumenna kattilassa kuohukerma ja sulata joukkoon suklaa.
Anna jäähtyä hiukan ja kaada jähmettyneen hyytelökakun päälle. Suklaapinta jähmettyy parhaiten jääkaapissa. Irroita vuoka kun pinta on kiinteä. Rouhi valkosuklaata päälle ennen tarjoilua. Tässä kakussa on valkosukaarouheen lisäksi koristeena myös valkoisia helmiäisnompparelleja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti