tiistai 19. tammikuuta 2016

Juustomakaroni eli Mac'n' cheese

Paksu ja täyteläinen juustomakaroni eli Mac'n'cheese on periamerikkalainen koko perheen illallissuosikki. Tätä juustoista herkkua on tullut syötyä monta kertaa jenkeissä mutta aivan alustaalkaen itse en ole sitä koskaan valmistanut...joskus on tullut pussikastikkeita lisättyä makaronien joukkoon tai muita valmispaketteja testattua muttei ne tietenkään vedä vertoja itsetehdylle. Ohje löytyi pari vuotta vanhasta Amerikan keittokirjastani.





JUUSTOMAKARONI
4 henkilöä


300 g makaronia
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
4 1/2 dl kevytmaitoa
150 g täyteläistä cheddarjuustoa raastettuna
85 g parmesanjuustoa hienoksi raastettuna
LISÄKSI
höyrytettyjä parsakaalia


Keitä makaroni suolatussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä laakeaan uuninkestävään vuokaan. Sulata voi kattilassa. Vatkaa jauhot voin sekaan alhaisella lämmöllä ja keitä pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia ja rasva erottuu suuruksesta.

Ota kattila liedeltä ja vatkaa sekaan maito vähän kerrallaan. Vatkaa joka lisäyksen jälkeen, kunnes kaikki maito on lisätty ja kastike on sileää. Laita kattila takaisin levylle ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakanee. Alenna lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia, huolehdi ettei kastike pala pohjaan. Lisää 100 g cheddarjuustoraasteesta ja sekoita kunnes juusto sulaa.

Kuumenna grillivastus uunissa. Kaada kastike makaronien päälle, mausta pippurilla ja sekoita hyvin. Ripottele päälle loppu cheddarjuustoraaste. Laita makaronivuoka grillivastuksen alle uuniin ja grillaa 5 minuuttia tai kunnes seos kuplii. Tarjoa höyrytetyn parsakaalin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti