sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kolmen pavun Chili

Eilen illalla tein kasvisversion Chilistä, jonka ohje löytyy jälleen Amerikan keittokirjastani. Keittokirjassa kerrotaan, että Chili (tai Chili con carne) oli suosittu ruoka "villissä lännessä" kun uudisasukkaat asuttivat 1800-luvulla Yhdysvaltoja. Nykyään Chili on Texasin osavaltion virallinen ruoka. No, pakkohan tätä oli kokeilla...enkä suotta kokeillut...siitä tuli todella HYVÄÄ, sopivan tulista ja mausteista, ihanan paksua ja täyteläistä pitkän haudutuksen tuloksena...kerrassaan maukasta, joka maistui koko perheelle. Tätä täytyy saada LISÄÄ.... Lisukkeeksi leivoin vielä maissileipää.




KOLMEN PAVUN CHILI
6 annosta

1 vihreä paprika ilman siemeniä ja karkeasti pilkottuna
1 punainen paprika ilman siemeniä ja karkeasti pilkottuna
1 sipuli karkeasti pilkottuna
1 jalopeno tai mieto chili karkeasti pilkottuna
2 rkl oliiviöljyä
2 tlk (a' 400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (a' 340 g) maissia
400 g:n tölkit punaisia kidneypapuja
                       mustapapuja sekä
                       valkoisia papuja
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 rkl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl chilirouhetta
1 rkl chilijauhetta
1 rkl savuupaprikaa
(450 g naudan jauhelihaa)
TARJOILUUN
maissileipää
cheddarjuustoraastetta
ranskankermaa

Laita paprikat, sipuli ja chili isoon uunipataan ja sekoita öljytilkan kanssa. Lisää maissi, huuhdotut 3 prk papuja ja tomaattimurska. Sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet ja valkosipuli. Anna padan kiehua hiljalleen alhaisessa lämpötilassa ilman kantta 2 tuntia, välillä sekoittaen. Voit myös laittaa padan uuniin ja kypsentää sen 180 asteessa.

Jos käytät lihaa, ruskista jauheliha valkosipulin kanssa ja siirrä liha sitten pataan, mausta suolalla, pippurilla ja lisää loput mausteet. Itse tein kasvisversion enkä käyttänyt lihaa ollenkaan. Tarjoile Chili kuumana maissileivän, cheddarjuustoraasteeen ja ranskankerman kanssa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti