lauantai 16. tammikuuta 2016

Linssikeitto

Tietokone sanoi työsopimuksensa irti heti uudenvuoden jälkeen, siispä blogissakin on ollut taukoa mutta onneksi uusia reseptejä on testattu ja kuvattu, nyt vain täytyy saada ne kirjattua ylös.

Pakkanen on tänäänkin hellinyt meitä, siksipä kuuma ja hyöryävä keitto on mitä parhainta ruokaa tälläisenä päivänä. Kaapin pohjalta löytyi punaisia linssejä joten niistä piti saada jotain aikaiseksi ja maku-sivuston kautta löytyi vinkki tähän ihanaan pehmeään ja mausteiseen keittoon.






LINSSIKEITTO

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
8-10 dl vettä
2 1/2 dl punaisia linssejä
3 aurinkokuivattua tomaattia (noin 20 g)
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
maunmukaan mustapippuria
1 tl suolaa
500 g tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
LISÄKSI
turkkilaista jukurttia



Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla 5 minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja tarkista maku. Tarjoa linssikeitto jogurttisilmän kanssa.

Keitto on miedon makuista joten se on sopivaa perheruokaa, itse maustoin sitä vähän tulisemmaksi lisäämällä mustapippuria ja chilirouhetta. Vinkki! Keiton voi myös soseuttaa jos et halua sattumia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti