keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Mustikkainen smoothiekakku

Tämän hetken kuumin trendi taitaapi olla smoothiekakku.  Mustikka-banaani smoothie taipui nyt kakun muotoon...WAU...eipä tarvi laskea herkutellessa kaloreita. Testaukseen meni tämä ihana K-ruoka lehden ohje...ja tälläinen tuli minun versiostani. Alkuperäistä ohjetta muokkasin niin että lisäsin liivatelehtien määrää ja nestettä, koska olin nähnyt/kuullut kakun levinneen...no, ainakin yhdellä lisäliivatteella ja lisänesteellä onnistuin.




SMOOTHIEKAKKU
10 annosta

POHJA
175 g Diggestive keksejä
1 ps (90 g) Mango lastenruoka sosetta
TÄYTE
2 banaania
300 g pakastemustikoita
1 tlk (400 g) maustamatonta jogurttia
8 liivatelehteä
1/2 dl vettä
(sokeria tai hunajaa)



Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esim. pakastepussin sisällä lihanuijalla. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) reunan väliin. Sekoita mangosose keksimurujen joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita kuoritut banaanit, kohmeiset mustikat ja jogurtti tehosekoittimessa tasaiseksi. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikkatäytteen joukkoon ja sekoita massa vielä nopeasti tehosekoittimessa. VINKKI! Jos haluat täytteestä makeampaa, lisää sokeri tai hunaja tässä vaiheessa. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 5 tunniksi tai mielellään yön yli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti