tiistai 26. tammikuuta 2016

Skillet cookie eli Pannukeksi



Takana on jälleen yksi "amerikan herkkujen" täyteinen viikonloppu, sillä esikoinen valmisti helpoista helpoimman jättikeksin Skillet cookien eli Pannukeksin. Tähän herkkuun törmäsin taannoin Pinterestissä ja pistin korvan taakse, että tätä vielä leivotaan...kunnes nyt tammikuussa ilmestyi K-ruoka lehti, jossa komeili myös ohje tähän herkkuun..eipä tarvinnut paljoa miettiä mitä sitten tekisin :-D

Pannukeksi on tosiaan kakun ja keksin yhdistelma, joka tehdään ja tarjoillaan valurautaisessa paistinpannussa. Harmi vaan ettei sellaista pannua meiltä löytynyt mutta onneksi esikoinen keksi tehdä jättikeksin tavallisessa piirakkavuoassa.




SKILLED COOKIE ELI PANNUKEKSI
8 annosta

75 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
100 g suklaata rouhittuna
1 dl pekaanipähkinöitä karkeana rouheena

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata rasva valurautapannussa tai sellaisessa pannussa jonka voit laittaa uuniin. Siirrä pannu levyltä ja sekoita sokeri joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää vatkattu kananmuna. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne pannulle. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele pannun pohjalle. Nosta pannu uuniin ja paista keksiä 25-30 minuuttia hieman keskitasoa alempana. 






Leikkaa pannukeksi annospaloiksi ja nauti sellaisenaan tai tarjoa vaniljajäätelön kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti