sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Itsetehty Teriyakikastike

Teriyaki-kastike sopii mainiosti  kanan, kalan, lihan ja kasvisten kanssa...sitä kannattaa kokeilla myös grilliruoan kanssa. Itse testasin itsetehtyä teriyaki kastiketta  sushiburrittoihin. Ja tässä tuo helppo ohje:



TERIYAKIKASTIKE

1dl soijakastiketta
1/2 dl ruokosokerisiirappia tai tummaa ruokosokeria
2tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä, puristettuna
2 rkl seesamiöljyä
4 rkl Mirin-riisiviiniä
1/2 dl vettä
2 tl maissitärkkelystä

Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin ajan. Teriyaki-kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna viikon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti