lauantai 6. helmikuuta 2016

Runebergin kakku

Eilen 5.2. vietettiin Runebergin päivää, jonka kunniaksi leivoin Runebergin torttujen sijaan Runebergin kakun. Ohjeesta riittää 12 torttuun jotka voi paistaa vaikka muffinsipellillä. Itse tykkään että Runebergin kakku tai tortut ovat meheviä, joten kostutan yleensä kakun tai tortut...tälläkertaa lisäsin kostutusliemeen hiukan Disaranno-mantelilikööriä.




RUNEBERGIN KAKKU

Laktoositon 1 kakku tai 12 kpl torttuja

POHJA
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g laktoositonta margariinia
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl laktoositonta kermaa
1 tl kardemummaa
KOSTUTUS
1 dl kiehuvaa vett
3 rkl sokeria
loraus mantelilikööriä, punnsia tai rommia
KORISTELU
tomusokeria
vettä
vadelmahilloa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai lusikoi muffinssipellin koloihin. Paista kakkua 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tortut paistuvat 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kostutusliemi. Kostuta jäähtynyt kakku molemmin puolin pullasudilla, tortut voi vaikka upottaa kostutusliemeen. Valmista kuorrutus. Tee tomusoskeri-vesi seoksesta melko paksua niin saat kuorrutuksen pysymään paremmin kakun pinnalla. Levitä hillo keskelle kakkua ja pursota/levitä tomusokeri-vesi kuorrutus hilloa reunustamaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti