torstai 18. helmikuuta 2016

Ruotsalainen mutakakku eli kladdkaka

Tällä ohjeella mutakakku valmistuu nopeasti, taikinan saa tehtyä lähes yhdessä kulhossa, paistaminen käy nopsaan ja voit herkutella kakusta vaikka saman tien (yleensähän mutakakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä).

Mutakakkuohjeita on toinen toistaan mehevämpiä. Itse pidän valuvasta ja kosteasta mutakakusta ja tämä ohje on juuri sellainen...ruotsalainen mutakakku eli kladdkaka. Amerikkalainen versio mutakakusta on hieman tiiviimpi versio, josta voi tehdä pohjan vaikka hyydytettyyn valkosuklaakakkuun.



RUOTSALAINEN MUTAKAKKU

225 g voita
4 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
6 rkl kaakaojauhetta
3 munaa


Vuoraa noin 24 cm vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Riko kananmunat toisessa kulhossa ja lisää ne vuorotellen voisulan kanssa joukkoon. Sekoita kevyesti, älä vatkaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kakku saa jäädä hyvin löysäksi keskeltä eli kakun keskusta on silloin hyllyvää, kun otat sen pois uunista. Jos haluat kakusta hieman kiintemämpää jatka paistamista vielä 5 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti