lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kinderpiirakka



Meidän pääsiäiseen kuuluu Kinder-suklaamunat niinkuin varmaan monen muunkin pääsiäiseen...ne nyt vaan sattuu olemaan niitä oikeita pääsiäismunia. Suklaamunia mutusteltaessa  muistelin joskus nähneeni kuvan Kinderpiirakasta...suklaisesta piiraasta, jossa oli vaalea ja ruskea kuorrutus...ja löytyihän sellainen ihanuus ainakin Kinuskikissan sivuilta...tällä kertaa piirakan leivontapuuhissa touhusi esikoinen.




KINDERPIIRAKKA


POHJA
75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata

VANAILJA-VOIKREEMI
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa

SUKLAAKUORRUTE
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita

KORISTEEKSI 
pääsiäisrakeita



Esikoinen teki piirakan kaksinkertaisena ja paistoi piirakan lasagnevuoassa. 

Tässä kuitenkin alkuperäiseen ohjeen valmistusvinkki. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Leikkaa maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan.

Voitele  piirakkavuoka (9,5 x 33 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.

Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuoheaksi vaahdoksi sillä aikaa kun pohja jäähtyy. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Paloittele maitosuklaa mikrokulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle. Koristele pääsiäisrakeilla tai pikku suklaamunilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti