sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kinkku-tonnikalapiirakka

Tätä luottopiirakkaa on välillä vain pakko saada, sen verran maistuvaa se on. Ohje on ollut minulla jo 2000-luvun alusta ja sitä on leivottu ja tarjottu useampi kerta...ja nyt vihdoin ja viimein sain sen kirjattua tänne blogiinkin ylös.





KINKKU-TONNIKALAPIIRAKKA
pellillinen


POHJA
200 g voita
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
ketsuppia
200 g kinkkukuutioita
1 prk tonnikalaa
1 pkt aurajuustoa
1 pieni sipuli varsineen

KUORRUTE
2 kananmunaa
3 dl maitoa
150 g emmental- juustoraastetta
valkosipulia myllystä rouhittuna


Valmista pohja sekoittamalla pehmeä voi ja muut ainekset keskenään sekaisin. Kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Levitä pohjan päälle ketsuppia maun mukaan. Ripota pinnalle kinkkukuutiot, tonnikala, silputtu sipuli ja murustele päälle vielä aurajuusto.

Sekoita kananmunat, maito ja juustoraaste keskenään sekaisin ja levitä sinne tänne piirakan päälle. Rouhi pinnalle vielä valkosipulia. Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti