sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Sitruuna piiras

Kun pääsiäinen alkaa lähestyä minulle tulee pakkomielle leipoa kaikkea sitruunaista. Tämä ohje löytyi maku-sivustolta Fanni & Kaneli blogista. Sitruuna piiras on täydellinen tarjottava kahvipöydässä tai jälkiruokana pääsiäispöydässä. Se on helppo valmistaa, aikaa kannattaa varata piiraan tekoon, sillä taikina jäähdytetään ennen leipomista ja itse pohjakin esipaistetaan ennen täytteen levittämistä ja lopuksi piiras jäähdytetään ennen tarjoamista.



SITRUUNA PIIRAS

POHJA
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g laktoositonta kylmää margariinia
2 kpl kananmunan keltuaista
1 rkl kylmää vettä

TÄYTE
2 1/2 dl laktoositonta kuohukermaa
2 kananmunaa
2 kpl kananmunan keltuaista
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl sitruuna mehua (noin 3 sitruunan mehu)

TARJOILUUN
tomusokeria
kermavaahtoa
pieniä pääsiäismunia tai pääsiäisrakeita



Valmista ensin pohja. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Paloittele kylmä margariini pieniksi kuutioiksi, ja nypi voi jauhoseokseen kunnes taikina on pientä murua. Sekoita joukkoon kädellä keltuaiset. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina muovikelmun päälle, painele ohueksi levyksi ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Painele taikina piirakkavuokaan n.22-24 cm. Leikkaa reunoilta pois ylimääräinen taikina ja tasoittele reunat. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, ja paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Laske uuninlämpötila 140 asteeseen.

Vatkaa kulhossa sekaisin täytteen ainekset. Kaada seos paistetun pohjan päälle siivilän läpi. Paista 140 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja nosta piirakka jääkaappiin. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.

VINKKI! Kananmunan valkuaisista voit leipoa vaikka pavlovan.





* Herkullista Palmusunnuntaita * 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti