sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kokonainen paahdettu Parmesankukkakaali

Tämä perheemme lempilisuke paahdettu Parmesankukkakaali sai uudet päivitetyt kuvat 11.10.2020



Edit 11.10.2020




Grillikausi on jälleen avattu meidän perheessä. Ensimmäiset broilerit paahtuivat upean rapeiksi ja savuiseksi grillissä, lisukkeena tarjottiin kokonaisena uunissa paahdettua Parmesankukkakaalia. Paahdettua kukkakaalia on tullut tehtyä jo monta kertaa, viimeksi nyt pääsiäisenä nyhtöhirvi-possupadan kaveriksi, mutta vasta nyt saan aikaiseksi kirjata reseptin ylös. Olen testannut montakin erilaista makuyhdistelmää ja tekotapaa, mutta tästä ohjeesta on tullut meidän perheen suosikki. Välillä jätän sitruunankin pois ja kurrutan kukkakaalin vain parmesanilla.










KOKONAISENA UUNISSA PAAHDETTU KUKKAKAALI
4 - 6 henkilölle

1 kukkakaali (noin 600 g)
50 g voita
suolaa
KASTIKE
25 g voita
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 rkl raastettua parmesania
1/2 rkl sitruunan mehua
(1 rkl yrttejä maun mukaan)


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista kukkakaalista lehdet ja leikkaa varresta niin paljon pois, että se pysyy pystyssä uunivuoassa. Hiero kukkakaaliin 50 g voita, mausta suolalla.





Paahda uunivuoassa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Alenna lämpö 170 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 40 minuuttia. Ota kukkakaali välillä uunista pois kypsennyksen aikana ja valele kaalia sulaneella voilla.

Valmista kastike sulattamalla 25 g voita pienessä kattilassa. Raasta sitruunankuori ja juusto, (hienonna yrtit). Lisää ainekset voin joukkoon sen jälkeen, kun voi on kevyesti ruskistunut. Mausta sitruunanmehulla ja ripauksella suolaa.

Ota kukkakaali uunista, kun pinta on ruskistunut ja  kaali on sisältä al dente. Kaada uunivuokaan valunut voi kattilaan kastikkeen joukkoon. Valele kaalia kastikkeella. Tarjoa sellaisenaan kastikkeen kera ja halutessasi erilaisten liharuokien lisukkeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti