lauantai 9. huhtikuuta 2016

Korvapuustipuuro


Eilen tuli lepäiltyä kotosalla ja samalla katseltua vinkkejä pinterestistä vappubrunssille..no, vielä ei mitään suurta hittiä löytynyt vapuksi, jotain pientä ideaa kylläkin...kunnes törmäsin Korvapuustipuuro- kuvaan. Eikä sitä ideaa voinut jättää vappuun vaan sitä oli heti tänään testattava.

Puuro keitetään maitoon ja joukkoon lisätään hieman fariinisokeria, mutta itse juju on päälle lusikoitavissa päällysteissä eli kaneli-kardemummavoisulassa ja tuorejuusto-tomusokerikuorrutteessa. Tämä on HERKKU isolla Hoolla, joka maistuu taivaalliselta. Silmät kiinni puurosta nauttien saatoin kuvitella istuvani Jenkeissä aamupalalla...se tuoksu ja se maku...ah ja voih...kerrassaan kokeilemisen arvoinen puuroelämys.




KORVAPUUSTIPUURO
laktoositon / 4 henkilölle 

8 dl laktoositonta maitoa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
4 dl isoja kaurahiutaleita

VOI-KANELI-SOKERISEOS
4 rkl sulatettua laktoositonta voita
3 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus kardemummaa

KUORRUTE
50 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa
1 rkl laktoositonta maitoa
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniliakreemijauhetta


Valmista ensin puuro. Kuumenna kattilassa maito, sokerit ja suola. Lisää hiutaleet ja keitä hiutalepakkaukseen merkitty aika. Myös pikahiutaleilla onnistuu, itsellä ei ollut isoja kaurahiutaleita mutta kauppalistaan menee ;-) Sekoita välillä. Ota kattila pois liedeltä, laita kansi päälle ja anna puuron vetäytyä muutama minuutti.


Sulata puuron päälle tuleva voi. Lisää sokeri ja kaneli sekä ripaus kardemummaa.
Kuumenna tuorejuustoa mikrossa 10-20 sekuntia, kunnes sen koostumus on juoksevaa. Lisää maito ja sokerit. Kuorrutte saa olla löysää.

Annostele puuro kulhoihin. Lusikoi päälle
voi-kaneli-sokeripäällystettä ja tuorejuustokuorrutetta.

Korvapuustipuuron alkuperäinen resepti löytyy Mother Thyme -blogista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti