lauantai 30. huhtikuuta 2016

Pekoni-perunasalaatti

Perunasalaatti taitaa kuuluu suomalaiseen vappuun vähän niinkuin sima ja munkit. Tänä vappuna päätin tehdä hieman ruokaisemman perunasalaatin ja niinpä lisäsin perunoiden joukkoon rapeaksi paistettua pekonia ja ihanaa kermaviili-majoneesikastiketta jota maustoin paprikajauheella, sinapilla ja valkosipulilla, ja tarjosin koko komeuden rucolapedin päällä.





PEKONI-PERUNASALAATTI

4 henkilölle

1  1/2 kg kiinteitä perunoita
1 sipuli tai kevätsipulinippu
1 pkt amerikan pekonia
KASTIKE
1 prk kermaviiliä
4 rkl majoneesia
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl sinappia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
mustapippuria myllystä
lehtipersilijaa tai korianteria
LISÄKSI
rucolaa

Keitä perunat mieluiten jo edellisenä päivänä. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Kuori ja paloittele kylmänä. Pilko sipuli joukkoon. Jos käytät kevätsipulia, lisää se vasta lopuksi lehtipersilijan kanssa. Paista pannulle paketillinen pekonia rapeaksi. Nosta pekonit valumaan talouspaperin päälle ja jäähdytä. Murustele palasiksi.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää kastike perunoiden ja pekonien joikkoon ja tarkista että suolaa on tarpeeksi (perunalisäkkeissä pitää aina olla riittävästi suolaa). Silppua lehtipersiljaa ja lisää salaatin päälle. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi. Laita rucolat laakean tarjoiluastian reunoille, jätä keskelle kolo ja kaada pekoni-perunasalaatti koloom. Nauti sellaisenaan tai grilliruokien kanssa.

***

Vappuaattoon kuului myös kana-pastasalaattia, itsetehtyjä hampurilaisia kera toomaatin ja jääsalaatin sekä avokadomajoneesia ja hyvää cheddarjuustoa (ei sulatejuustocheddaria), jälkkäriksi munkkeja, simaa ja mansikoita.









HAUSKAA VAPPUAATTOA!
🎈🎈🎈



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti