lauantai 23. huhtikuuta 2016

Soijarouhe-kesäkurpitsalasagne

Tänään lounaalla tarjosin perheelle mielettömän hyvää soijarouheesta ja kesäkurpitsasta tehtyä lasagnea. Kuopus jätti viime syksynä punaisen lihan syömisen, joten meillä on syöty siitä lähtien paljon kanaaa, kalaa ja kasviksia...jonkin verran myös tummaa soijarouhetta. Tämä ohje on oma versio maku-sivuston soijarouhelasagnesta.



SOIJAROUHE-KESÄKURPITSALASAGNE
5 annosta

12 kpl lasagnelevyjä
SOIJAROUHEKASTIKE
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 dl soijarouhetta
3 dl kasvislientä
1 porkkana raastettuna
1/2 prk (a' 190 g) Pesto Rosso tomaatti-basilikakastiketta (Rainbow)
1/4 dl tomaattipyretta
2 tl oreganoa
1 /2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
puolikas kesäkurpitsa suikaleina
JUUSTOKASTIKE
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150 g juustoraastetta
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa



Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää soijarouhe, kasvisliemi, tomaatti-basilikakastike ja tomaattipyree, porkkanaraaste sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia.

Valmista juustokastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Kaada joukkoon maito pienissä erissä samalla sekoittaen pohjaa myöten. Kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.  Mausta ja lisää 2/3 juustoraasteesta, sekoitele niin kauan kunnes juusto on sulanut.

Kaada voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros soijarouheastiketta, kesäkurpitsasuikaleita ja juustokastiketta. Lisää  lasagnelevyt, soijarouhekastiketta, kesäkurpitsasuikaleita ja juustokastiketta. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. 



Ripottele lasagnen pinnalle loppu juusto. Paista soijarouhe-kesäkurpitsalasagnea 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia, peitä leivinpaperilla tarvittaessa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti