perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannuskakku

Mansikkainen Juhannuskakku sulostuttaa juhannusaattoamme koristeenaan tuoreet mansikat ja sitruunamelisan lehdet sekä luonnonkukat.





JUHANNUSKAKKU
10 hengelle

POHJA
9 kpl Dominokeksejä (noin 120 g)
50 g voita
TÄYTE
5 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
400 g mansikoita
yhden limen mehu ja kuori raastettuna
1/2 dl vettä
KORISTEEKSI
mansikoita
sitruunamelissaa

Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele seos leivinpaperilla vuoratun 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jähmettymään jääkaapiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa, välillä sekoittaen. Soseuta mansikat sauvasekoittimella soseeksi, lisää joukkoon limen kuoriraaste ja limemehu. Vatkaa tuorejuuston joukkoon mansikkasose ja sulatettu suklaa sekä kuumaan veteen liotetut liivatelehdet. Vatkaa kerma ja lisää se mansikka-tuorejuusto-suklaaseokseen, sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja kopauta kakkuvuokaa pari kertaa jolloin täyte tasoittuu kauniisti. Hyydytä kakkua vähintän 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Koristele mansikoilla, sitruunamelissanlehdillä ja luonnonkukilla. Viime silauksen voit antaa ripottelemalla marenkimuruja sinnetänne.






Makoisaa keskikesän juhlaa!
         



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti